Name:
Location: Espoo, Finland

Monday, January 09, 2006

Irak


New York Timesin (7.1.06) mukaan 80 % amerikkalaisten sotilaiden kuolemista Irakissa olisi voitu välttää, jos heillä olisi paremmat suojaliivit.

Kommentti: Miten on Suomen armeijan suojaliivitilanne ?

3 Comments:

Anonymous soopa said...

Noin rehinä voisin sanoa, että Suomessa suojaliivejä on joillekin harvoille erikoisjoukoille. Normaaleille ns. rivisotilaille tai niiden esimiehille suojaliivejä ei aivan varmasti ole.

Sodassahan suurin osa porukasta kuolee sirpaleisiin (miinoista, käsikranaateista, tykistöstä ammuksista, kranaatinheittimien kranaateista yms.) ja suhteellisen pieni osa käsiaseiden luoteihin. Liivit suojaavat hyvin sirpaleilta, mutta huonosti tavallisen rynnäkkökiväärin luodeilta.

9:23 AM  
Anonymous Soopa said...

Nyt kun luin tuon Timesin artikkelin, niin siinä puhutaan keraamisten suojalevyjen lisäämisestä noihin vaarallisiin paikkoihin, joka sitten estäisi kuolemia. Varmaan estäisikin, mutta jo pelkästään vatsan ja selän suojalevyt painavat ja estävät liikettä niin paljon, että niiden käyttäminen on todella raskasta.

Armeijan suojaliivit ovat todella raskaita ja paksuja, ihan eri luokkaa kuin ns. siviilien turvaliivit.

Kun jenkit vielä lisäävät ajoneuvojensa panssarointia ja sotilaat eivät jaksa paksuissa suojavarusteissa kävellä, tulee niistä vain rautapurkeissa liikkuvia kasvottomia tyyppejä. Ei ihme, että paikallinen väestö ei pidä.

9:38 AM  
Blogger P.Nykanen said...

Kiitos infosta. Siinä onkin tuotekehittelyn paikka. Miten tehdä kevyt asu, joka pysäyttää luodin tai sirpaleen. Vaikea yhtälö.

5:44 PM  

Post a Comment

<< Home

Technorati search results for nettipäiväkirja http://pekkajnykanen.blogspot.com 2004-11-27T14:54:19+00:00 780965 60 Locations of visitors to this page