Name:
Location: Espoo, Finland

Saturday, November 12, 2005

Kolmas sektori

Uutispäivä Demari kirjoittaa 12.11.05 RAha-automaattiyhdistyksen (RAY) merkityksestä vapaaehtoistyön tukemisessa.

Uutispäivä Demari: "Sosiaali- ja terveystoimintojen bisnesrakoja hamuavat ja EU:n kiilusilmäisimmät kilpailuintoilijat pelaavat samaan pussiin, vaikka hieman eri tarkoituksin.

Suomessa markkinoidaan sekä kotimaassa että EU:hun päin käsitystä, jonka mukaan RAY:n tukemat toiminnot rajoittavat vapaata kilpailua aloilla, joille kaupalliset sosiaali- ja terveysyritykset vain odottavat pääsyä. Tähän sisältyy iso hämäys.

RAY tukee merkittävästi toimintoja, joilla ei olisi ongelmien erityisyyden ja alueellisuuden eikä vammaisuuksien vaikeusasteen vuoksi mitään liiketoiminnan edellytyksiä.

EU:ssa ei selvästikään ymmärretä riittävästi RAY:n toiminnan luonnetta vaikeasti hoidettavien julkisten palvelujen täydentäjänä eikä järjestön merkitystä osana Suomen sosiaali- ja terveyssektoria. Tämän kaiken kirkastamisessa sekä RAY:n nykyisen EU-oikeudellisen aseman turvaamisessa on koko ajan paljon tehtävää."

Kommentti: Demari on täysin oikeassa. Raha-automaattiyhdistys saa tulonsa kansan karttuisasta kädestä ja usein vähävaraiset eläkeläiset kuluttavat varojaan erilaisissa peleissa. On kohtuullista, että näitä varoja palautetaan tuen muodossa vammaisjärjestöille eikä liikemiesten taskuihin.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Technorati search results for nettipäiväkirja http://pekkajnykanen.blogspot.com 2004-11-27T14:54:19+00:00 780965 60 Locations of visitors to this page