Name:
Location: Espoo, Finland

Thursday, February 02, 2006

The Sandmonkey tukee Tanskan lehmiä
The Sandmonkey Kairosta on aloittanut Tanskan puolesta kampanjan.
Hän haluaa boikotoida boikottia.

5 Comments:

Blogger Anna Amnell said...

Tuen tietenkin Tanskaa, mutta toivon, että ihmiset yleensäkin kunnioittaisivat toisten pyhiä arvoja. Se edellyttää tietenkin muiden kulttuurien tuntemusta.

kysymys:

Sain tuliaisiksi Jakartasta (savolaiselta sukulaiseltani) pussillisen inkiväärin mukuloita. Ne ovat kotoisin erään jakartalaisen puutarhasta, kaivettu esiin pari kolme päivää sitten.

Käytän kuureittain Zinaxin Repaire-valmistetta. Miten olisi parasta käsitellä tätä tuoretta inkivääriä? Aion etsiä netistäkin vastausta, mutta ehkäpä asia kiinnostaa myös Sinua.

Laitoin saman kysymyksen myös Veteraaniurheilijalle.

Indonesiassa inkivääriä käytetään mm juomana teen tavoin.

6:40 PM  
Blogger Anna Amnell said...

Tämän olen lukenut. Ajattelin, että ehkä olet kuullut jotain uutta asiasta viime aikoina.

http://www.umm.edu/altmed/
ConsHerbs/Gingerch.html

7:06 PM  
Blogger P.Nykanen said...

1.
Minulla on se käsitys, että inkiväärin vaikutus perustuu ainakin osittain aspiriinin kaltaiseen vakutukseen ts. se estää jossain määrin prostaglandiinin synteesiä.

Asia 2.
Suvaitsevaisuudesta: Tietenkin pitää suvaita muita uskontoja. Kuitenkin voi kritisoida uskonnon nimissä tehtyjä tappoja ja murhia sekä niiden suunnittelua.

9:05 PM  
Blogger Anna Amnell said...

Kiitos neuvosta. Tästä inkiväärin mukuloiden käsittelystä (kai sherryyn lasipurkkin) on siis jotain hyötyäkin eikä vain huvia.

Terroristeista:
Tilanne on niin vakava, että siinä tarvitaan jo valtioiden välisiä neuvotteluja. Kysymys ei ole vain Tanskasta vaan meistä kaikista.

Uskon, että jotkut arabivaltiot saavat huomion kiintymään pois oman maansa ongelmista antamalla ääriaineisten riehua.

Tästä vuosisadasta taitaa tulla yhtä paha kuin edellisestäkin.

10:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Olen periaatteessa sitä mieltä, että pyhiä arvoja tulee kunnioittaa. Samaa odottaisin muiltakin osapuolilta. Jos kerran palestiinalaiset polttavat vanhoja testamentteja ja julistavat kristinuskon pahuutta, niin myös he syyllistyvät selviin loukkauksiin. Tämä jo ennen nk. pilapiirros-jupakkaa.

Mielenkiintoista sinänsä, että näitä muslimeja jaksaa kiinnostaa kaukaisessa pohjolassa julkaistut kuvat. Ai, niin nythän ne on julkaistu myös Jordaniassa. Jordanialais lehti sanoo selvästi, ottakaa järki käteen, mekkalointi on turhaa. Tämän lehden toiminta oli ensimmäinen merkittävä muslimien teko kiistan loppuunsaattamiseksi. Toivottavasti tilanne rauhoittuu, ja pääsemme elämään normaalia elämää.

Hmmm, inkiväärissä terveysvaikutteita? Kuinka ollakaan, olen juuri oppinut käyttämään inkivääriä harrastuksessani, siis ruoanlaitossa.

8:29 AM  

Post a Comment

<< Home

Technorati search results for nettipäiväkirja http://pekkajnykanen.blogspot.com 2004-11-27T14:54:19+00:00 780965 60 Locations of visitors to this page