Name:
Location: Espoo, Finland

Monday, November 28, 2005

Tekijänoikeuslaki

Radio Helsingissä hyvä ohjelma tekijänoikeuslaista. AUDIO.
Via Jyrki Kasvi


2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Kuuntelin ohjelman. Oli hyvä. Ennen kaikkea oli hyvä, että Antti Kotilainen tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksesta oli paikalla. Oli edes yksi henkilö, joka todella tunsi lain, sen sisällön ja vaikutukset. On hämmästyttävää, kuinka puutteellisilla ja virheellisillä tiedoilla kansanedustaja Jyrki Kasvi esiintyy tekijänoikeuden asiantuntijana.

10:38 PM  
Blogger P.Nykanen said...

Ymmärsin Jyrkin puheet siten, että levy-yhtiöt eivät tarjoa myyntiin netin kautta musiikkikappaleitaan kuluttajien vaatimalla helppoudella. Tämän seurauksena kappaleita leviää netissä suljetuissa piireissä laittomasti eikä tähän valvontaviranomaiset pysty puuttumaan.
Oma arvioni on se, että Gramex ja Teosto ovat valvoneet tekijänoikeuslakia Suomessa niin tehokkaasti, ettei YLE:n kannata lähettää musiikkia eikä paljon muutakaan netin kautta. Muiden maiden radioista musiikkia voi kuunnella mielin määrin. Mm. BBC on siirtämässä kaikki esityksensä netin kautta kuunneltavaan muotoon.
Minusta Suomessa on jämähdetty tekijänoikeuslain juoksuhautoihin.
Jotain pitäis tehdä. Euroopan Unionin alueella pitäisi ehkä saada yhteneväinen lainsäädäntö.
Suomessa on tekijänoikeushysteria. Kohta ei uskalla julkkisella paikalla vihellellä.

6:23 AM  

Post a Comment

<< Home

Technorati search results for nettipäiväkirja http://pekkajnykanen.blogspot.com 2004-11-27T14:54:19+00:00 780965 60 Locations of visitors to this page