Name:
Location: Espoo, Finland

Saturday, November 19, 2005

Puoluetuki

Eduskunta on hyväksymässä lakia, jossa kunnan luottamushenkilö voi laittaa puolueelleen antamansa kokouspalkkion verotuksessaan vähennykseksi.
Kyseessä on eräänlainen kunnallisen puoluetuen nosto.
Otetaan esimerkki: Kunnan lautakunnan jäsen saa kokouspallkkiona kunnalta (veronmaksajilta) 100 euroa. Hän lahjoittaa rahan puolueelleen ja laittaa lahjoituksen verotuksessaan vähennykseksi, jolloin hänen verotuksensa kevenee noin 50 euroa. Kunnan ja valtion tulot vähenevät tämän 50 euron verran.
Turun Sanomien mukaan (19.11.2005) syy tällaiseen järjestelyyn on laki, joka ei salli kunnallista puoluetukea.

Kommentti: Tämä uusi verovähennys on merkki kehityksestä, jossa politiikot oppivat siihen, että heitä ei verolainsäädäntä koske. Kun suomalainen kova verotus ei koske poliitikkoja (esim. kulukorvaukset), vieraantuvat he päätönteossaan tavallisista veronmaksajista, mikä mahdollisesti näkyy verolainsäädännöstä päätettäessä.
Meille ollaan vinhaa vauhtia tekemässä uutta rälssiä, joka nauttii ylimääräisistä verovapauksista.
  • Yritysten ylimmän johdon ja keskijohdon aliverotetut työsuhde-edut.
  • Palkan maksu korkeimmalle johdolle osittain pääomatulona (optiot)
  • Kansanedustajien kulukorvaus
  • Sanomalehtien vapautus arvonlisäverosta
  • Sivutoimisten maatalouden harjoittajien etuudet ( viimeksi pankinjohtaja Wahlroos)
  • Ulkomaalaisten "asiantuntijoiden" lievempi verotus, vaikka he voivat samanaikaisesti nauttia suomalaisesta soriaaliturvasta.
Kun teollisuudelle ja poliittiselle eliitille luodaan jatkuvasti uusia verohelpotuksia, ollaan kansanterveysjärjestöjen verotusta kiristämässä. Näiden voittoa tuottamattomien vapaaehtoisjärjestöjen työ halutaan rinnastaa yksityisten yritysten toimintaan ja sillä perusteella verotusta kiristetään.
Eli sille, jolla paljon on, annetaan lisää ja siltä, jolla vähän on, viedään viimeinenkin ropo.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Technorati search results for nettipäiväkirja http://pekkajnykanen.blogspot.com 2004-11-27T14:54:19+00:00 780965 60 Locations of visitors to this page