Name:
Location: Espoo, Finland

Tuesday, November 22, 2005

Onko työpaikkasi vaarassa blogisivusi vuoksiAiheesta kirjoitti Robert S. Boynton 16.11.05 Slate:ssa

Via Political Theory Daily Review

Kommentti: Miten on Suomessa ? Onko kukaan saanut potkuja pidettyään blogisivua ?
Blogisivujen pitäjät ovat mielestäni sananvapauden ja demokratian etulinjan taistelijoita.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Sain vasta vähän aikaa sitten tietää että jotkut työyhteisöstäni lukevat blogiani. Odottelen sitä kriittistä palautetta, koska olen aika avoimesti kritisoinut jopa omaa työpaikkaani.

Huomautuksen kylläkin sain muusta nettikirjoittelustani. Huomautus ei riittänyt valittajalle, ja nyt eräs kansainvälinen yhdistys on tehnyt siitä valituksen eteenpäin. Samaisen yhdityksen edustaja, joka on meillä töissä lukee myös blogiani, joten lisää noottia on varmaan tulossa. Silti, periksi en anna!

1:06 AM  
Blogger P.Nykanen said...

Oman työpaikan asioista ei kannata puhua mitään, koska on olemassa salassapitovelvollisuus yritykselle tärkeiden asioiden suhteen. Tietenkin yleisistä asioista saa puhua.
Minusta tämä blogikirjoittelu on rinnastettavissa mihin tahansa verbaaliseen keskusteluun. Tosin baarikeskustelua ei nauhoiteta internettiin.
Petteri Järvinen varoitteli Tietokone-lehdessä erityisesti nuoria blogikirjoittajia, ettei kannata liikaa tuulettaa blogisivulla. Työnantanja voi työhönottotilanteessa googlata jutut.
Minulla on jo niin paljon ikää (57 vuotta), että olen päästänyt itseni "irti". Hiukan on tullut turpiin näistä blogijutuista mutta ei paljoa.

8:08 AM  
Anonymous Anonymous said...

Totta, on olemassa tiettyjä asioita jotka kuuluvat salassapitovelvollisuuden alle. Tiedän paljon esim. Espoon kaupungin asioita(ex-työpaikkani), jotka kismittävät, mutten voi niihin puuttua.

Nyt kyseessä oli kuitenkin kirjavalintojen kritisointia. Vaikka kyseessä olikin yleinen kritiikki kaikkia kirjastoja kohtaan, niin siitä helposti saa kuvan, että kritisoin oman työpaikkani valintaperusteita. Jokainen tulkitsee miten tulkitsee.

Kyllä, blogikirjoittelussa on syytä pitää jonkinlaista rajaa. Kaikkea ei kannata kertoa kaikille. Itse kirjoittelen aktiivisesti monille palstoille, suurimmalle osalle nimimerkillä, koska se antaa jotain turvaa. Sitten on yksi palsta, jolle kirjoitan omalla nimelläni, koska pidän sitä velvollisuutenani. Tämä velvollisuus on tietty aiheuttanut pieniä ongelmia.

Sisäiset keskustelut ovat hyviä. Käsittääkseni lääkäreillä on myös omat sivunsa keskustelua varten. Jotenkin "omassa piirissä" voi olla selvästi avoimempi.

11:01 AM  

Post a Comment

<< Home

Technorati search results for nettipäiväkirja http://pekkajnykanen.blogspot.com 2004-11-27T14:54:19+00:00 780965 60 Locations of visitors to this page