Name:
Location: Espoo, Finland

Thursday, October 06, 2005

Reumapotilaiden hoito Vantaalla Osa II

Vantaan Sanomissa 5.10.05 haastateltu Vantaan terveydenhuollon johtaja Carl-Johan Thodén kertoi, että Vantaan kaupunki ei osta erikoissairaanhoidon palveluja muualta kuin sairaanhoitopiiriltä, joka voi halutessaan ja tarvittaessa tehdä omat ratkaisunsa mahdollisista ostopalvelujen käyttämisestä.
Kommenttini: Thodén pesee kätensä asiassa ja siirtää hoitovastuun reumapotilaiden hoidosta Peijaksen sairaalalle.

Vantaan Sanomat haastatteli myös Peijaksen sairaalan reumatologia Heikki Julkusta, joka kertoi, että vakaana tavoitteena on,ettei hoidon taso laske nykyisestä.

Kommenttini: Julkunen kertoo Tikkurilan terveysasemalla työskentelevän reumasairauksiin perehtyneen erikoislääkärin. Lukija ehkä saa Julkusen puheeesta sen vaikutelman, että kyseessä on reumasairauksien erikoislääkäri. Kyseessä kuitenkin on yleislääkäri, joka Tikkurilan terveysasemalla hoitaa muiden potilaidensa lisäksi reumapotilaita. On kyseenalaista onko hänellä tarjota vastaanotolle aikoja Vantaan muissa kaupunginosissa asuville reumapotilaille.
Julkunen väittää, että reumapotilaiden hoidon taso ei laske kun potilas siirtyy reumasairauksien erikoislääkärin hoidosta Helsingin ympäristön reumatoimistosta terveyskeskukseen yleislääkärin hoitoon. On huomioitava, että reumatoimiston lääkäreillä on lisäksi sisätautien erikoislääkärin pätevyys ja kaksi heistä on väitellyt Helsingin yliopistossa reumasairauksista ja kolmannella on tulossa väitöskirja SLE:sta. Reumatoimiston lääkäreillä on 10-25 vuoden kokemus reumasairauksien hoidosta. Terveyskeskuksessa potilaan ottaa usein vastaan lääkäri, joka ei ole paljoa nivelreumapotilaita hoitanut.
Onko Julkusella todella kanttia väittää, että hoidon taso ei laske.

Johtopäätös: Peijaksen sairaalaan olisi syytä perustaa kolmas reumatologin virka, koska nykyisellä miehityksellä Peijas ei ole pystynyt vastaamaan hoitotarpeeseen. Mielestäni olisi ensin pitänyt perustaa tämä virka ja vasta sitten lopettaa yhteistyö Helsingin ympäristön reumatoimiston kanssa. Nykyinen menettely aiheuttaa potilaille huolta ja kärsimystä.

Aikaisemmat kirjoitukseni samasta aiheesta
26.9.05 Vastuun pakoilua Vantaalla.
23.9.05 Nivelreuman hoito Vantaalla

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Technorati search results for nettipäiväkirja http://pekkajnykanen.blogspot.com 2004-11-27T14:54:19+00:00 780965 60 Locations of visitors to this page