Name:
Location: Espoo, Finland

Friday, October 14, 2005

Rasva ja sokeri

Kuluttajavirasto ja kuluttaja-asiamies ovat laatineet suosituksen lapsiin kohdistuvasta rasvan ja sokerin mainonnasta.
Via Turun Sanomat
Kommentti: Tulin iloiselle mielelle kun Suomesta löytyy virkamiehiä, jotka kunnolla paneutuvat töihinsä. Tällaisia otteita kaivattaisiin monilta muiltakin valvontaviranomaisilta.
Rasvan, sokerin ja suolan pakkosyöttöä television mainoksissa pitäisi rajoittaa. Lisäisin joukkoon erityisesti lakritsimainokset, jotka pitäisi kieltää kokonaan. Lakritsi nostaa verenpainetta, aiheuttaa turvotusta ja laskee veren kaliumtasoa. Lakritsipusseihin pitäisi laittaa tekstiä, jossa kerrotaan näistä terveysriskeistä. Esim. rytmihäiriöpotilaille, verenpainetautia sairastaville tai sydämen vajaatoiminnasta kärsiville voi liika lakritsin syönti olla vaarallista.

1 Comments:

Blogger christer sundqvist said...

Olen samaa mieltä sokerin ja rasvan vaaroista. Muutama vuosi sitten aloitetut systemaattiset lihavuustutkimukset ovat nyt päässeet julkaisuasteelle. British Medical Journal - lehteen on moneen loppuvuoden numeroon tulossa lisää tutkittua tietoa lihavuudesta (sisäpiiritietoa!). Lupaathan seurata tilannetta ja raportoida löydöksistäsi?

8:49 AM  

Post a Comment

<< Home

Technorati search results for nettipäiväkirja http://pekkajnykanen.blogspot.com 2004-11-27T14:54:19+00:00 780965 60 Locations of visitors to this page