Name:
Location: Espoo, Finland

Wednesday, October 26, 2005

Köyhät keskellämme

Turun Sanomat esittää ankaraa kritiikkiä 26.10.05 tavasta, jolla Suomessa kohdellaan vähävaraisia ihmisiä.
Suomessa on 250000 tuhatta ihmistä, joiden aineellinen niukkuus on pahentunut suhteessa muuhun väestöön.
Turun Sanomat viittaa Turun yliopiston sosiaalipolitiikan professori Veli-Matti Ritakallion tutkimuksiin.
Ritakallio määrittelee köyhiksi henkilöt, joiden tulot ovat alle 60 % kansallisesta mediaanitulosta.
Mediaanilla tarkoitetaan lukua,jonka ylä- ja alapuolella on puolet mitatuista arvoista.
Turun Sanomat: "Lieneekö päättäjille yllätys esimerkiksi se, että köyhyysloukun periltä löytyy sankka joukko iäkkäitä, pelkän kansaneläkkeen varassa kitkuttavia naisia, joilta puuttuu palkkatyöhön perustuva eläketurva. He edustavat sodanjälkeistä sukupolvea, joka antoi työpanoksensa perheen, lasten ja kodin hyväksi silloin, kun tarjolla ei ollut tiskikoneita, ei kunnallista päivähoitoa, ei valmisvaatteita, eikä itsestään ohjautuvia pölynimureita."

Kommenttini: Köyhyys ja puute on Suomessa eräänlainen "Siperia", jonne annetaan karkoitustuomio työelämään kelpaamattomille henkilöille. Myös monet sairaat ja vanhukset saavat tämän Siperia-kakun. Varsinkin pienten lasten vanhempien pitää hymyssä suin (tai hampaat irvessä) ponnistella työpaikkansa säilymisen puolesta ettei lapsilta lopu leipä. Yrityksen talousjohtajan ja henkilöjohtajan toimenkuva on verrattavissa kolmannen valtakunnan keskitysleirin komendantin työhön, johon kuului vajaakuntoisten työntekijöiden putsaus työvoimasta.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Technorati search results for nettipäiväkirja http://pekkajnykanen.blogspot.com 2004-11-27T14:54:19+00:00 780965 60 Locations of visitors to this page