Name:
Location: Espoo, Finland

Sunday, October 23, 2005

The Collapse of Big Media

Terry Eastlander kirjoittaa 30.4.2005 amerikkalaisten uutistoimistojen uskottavuuskriisistä.
Internetistä ja blogeista on tullut median vahtikoiria.

Kommentti: Suomessakin televisio-ohjelmat ovat selvässsä kriisissä. Olisiko meidän jyrkkä tekijänoikeuslakimme syynä siihen, että televisio ei voi hyödyntää mamme valtavaa kulttuuritarjontaa. Esimerkiksi kulttuurikesätapahtumissa olisi ohjelmatarjontaa televisiolle yllin kyllin. Onko niiden lähettäminen todella niin kallista, että mieluummin tilataan Hollywoodista tusinatavaraa.
YLEn TV-ohjelmien helmiä ovat erilaiset haastattelut ja keskusteluohjelmat. Eilen tuli uusintana Mirja Pyykön ohjelma Risto Rytistä. Ohjelmassa haastateltiin Rytin lapsenlasta. Pyykön ohjelmissa on hienointa se, että hän ei aliarvioi katsojiaan kuten tapahtuu monissa uutisohjelmissa, joissa tyydytään otsikoiden lukuun.
Helsingin Sanomien sisällössä on tapahtunut ilahduttavaa piristymistä. Lehden kuvat ovat olleet muutaman vuoden värikuvia ja kuvien laatu on korkeatasoinen. Lehti pyrkii selvästi nostamaan tasoaan mikä on hyvä asia. Suomessa on korkeatasoisia asiantuntijoita eri aloilta. Voisiko heidän näkemyksiään viljellä enemmän. On muitankin politiikan tuntijoita kuin Max Jakobson (s.1923). Esimerkiksi Turun Sanomissa on nettisivulla mielenkiintoisia spesialistien artikkeleita.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Technorati search results for nettipäiväkirja http://pekkajnykanen.blogspot.com 2004-11-27T14:54:19+00:00 780965 60 Locations of visitors to this page