Name:
Location: Espoo, Finland

Thursday, October 27, 2005

Andreas Alariesto 1900-1989
Sodankyläläisen Andreas Alarieston maalauksia.
Via Veikko Vasama

4 Comments:

Anonymous Komposti said...

Kalevasta luin juuri, että Sodankylässä sijaitsevalta gallerialta ovat loppuneet rahat ja galleria on suljettuna talven. Minusta Alarieston naivistinen taide on kiinnostavaa ja jokaiseen taideteokseen kuuluu myös tarina. Erityisen hauska oli akankiven tarina.

6:02 PM  
Blogger P.Nykanen said...

Kävin kesällä 2004 Sodamkylässä tutustumassa Alarieston tauluihin. Hän todellakin välittää vanhaa Lapin elämää jälkipolville kuvillaan.

6:35 PM  
Anonymous Komposti said...

Olen käynyt Sodankylän galleriassa lähes 10 vuotta sitten. Kalevan uutisen mukaan aikovat myydä Vuotsolla olevan Alarieston mökinkin rahoituksen turvaamiseksi. WSOYn Tarmio on kuulemma lahjoittanut Alarieston parhaan työn Alariesto säätiölle jotta galleria pelastuisi. Tarmio on kuulemma Alarieston löytäjä.

Nyt pitäisi saada joku sponsoroimaan, että Vuotson mökki pysyisi säätiön omistuksessa ja senhän voisi avata turisminähtävyydeksi. Mökin on Alarieston sisustanut omalla tyylillään. Se on kyllä kovin pieni. Lähellä ei taideta nähdä Alarieston matkailullisia mahdollisuuksia riittävästi.

Itsellänikin on joitakin Alariesto kopioita. Niistä löytää aina uusia yksityiskohtia. Luitko kuvihin liittyviä tarinoita, joissain nettisivuilla niitä oli, olikohan kyseisessä linkittämässäsi koosteessa myös. Ne olivat tosi hauskoja.

7:28 PM  
Anonymous Komposti said...

Olen laiska availemaan linkkejä!;) Huomasinkin, että niistä löytyi Kalevan juttu ja Alarieston tarinatkin eli juuri tuolla sivuilla olen minäkin aiemmin jo vieraillut. Siinähän oli se Akankivellä juttukin.

4:08 AM  

Post a Comment

<< Home

Technorati search results for nettipäiväkirja http://pekkajnykanen.blogspot.com 2004-11-27T14:54:19+00:00 780965 60 Locations of visitors to this page