Name:
Location: Espoo, Finland

Monday, September 26, 2005

Vastuun pakoilua Vantaalla

Vantaan kaupunki on tehnyt nivelreumapotilaista heittopusseja.
Vantaan terveyskeskus kertoo ostavansa nivelreumapotilaidensa hoitopalvelut HUS:lta, johon Peijaksen sairaala kuuluu.
Peijaksen sairaalan reumatologinen poliklinikka ei vedä ja siksi sieltä käännytetään potilaat terveyskeskukseen, joka myös on ylikuormitettu.
Kumpikaan yksikkö ei halua ottaa potilaista hoitovastuuta.
Helsingin ympäristön reumatoimisto on hoitanut vantaalaisia reumapotilaita vuodesta 1957. Tulehduksellisia reumasairauksia sairastavien potilaiden käyntejä oli
reumatoimistossa vuonna 2004 noin 600 ja muiden potilaiden käyntejä noin 200. Yhteensä 800 käyntiä.
Vaikka Helsingin ympäristön reumatoimisto kykenee tarjoamaan Vantaan kaupungille reumasairauksien erikoislääkärin palvelun halvemmalla kuin potilaan käynti maksaa terveyskeskuksessa yleislääkärin vastaanotolla, tämä ei kelpaa Vantaan terveyskeskukselle, koska heidän mielestään potilaan hoidosta pitäisi vastata Peijaksen sairaala.
Vantaan päättäjät herätys. Jos terveysviraston virkamiehet eivät ymmärrä tämän asian tärkeyttä, on poliittisten päättäjien syytä kantaa vastuuta ja tehdä tarvittavat johtopäätökset.
Vantaan kaupungin irtisanoutuminen Helsingin ympäristön reumatoimistosta on syytä peruuttaa.
Toivottavaa olisi, että Vantaan muut potilasyhdistykset osoittaisivat Vantaan reumayhdistykselle solidaarisuuttaan tässä asiassa vetoamalla päättäjiin. Reumapotilaiden hoidon asiallinen järjestäminen ei todellakaan ole poissa muilta potilailta.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Technorati search results for nettipäiväkirja http://pekkajnykanen.blogspot.com 2004-11-27T14:54:19+00:00 780965 60 Locations of visitors to this page