Name:
Location: Espoo, Finland

Wednesday, September 14, 2005

Milloin myydä osakkeensa

James K. Glassman antaa neuvoja, milloin myydä osakkeensa.
Kommenttini: Mielestäni tärkempää on päättää, milloin ostaa jonkin yrityksen osakkeita. Tavallisen sijoittajan kannattaa sijoittaa rahansa isoon suomalaiseen vakavaraiseen pörssiyhtiöön, joka jakaa kohtalaisesti osinkoa. Esimerkiksi 4-5 prosentin osinkotuotto hyvälle yritykselle suosii ostopäätösä. Toinen syy ostolle on tällaisen hyvän yrityksen osakkeen hinnan lasku jostain syystä. Esimerkiksi jokin iso sijoittaja on tarvinnut rahaa ja on pannut osakkeitaan myyntiin. Kun ostat osakkeita, osta niitä omilla rahoilla, ei pankin lainarahoilla. Sen jälkeen pitää olla valmis pitämään osakkeet joko kuukauden tai kymmenen vuotta. Kun osakkeen arvo on noussut sopivasti ja olet saanut sijoituksellesi kohtuullisen tuoton, esimerkiksi 25-30 %, voi vakavasti harkita myyntiä. Osakkeiden hinnalla on luontainen taipumus nousta ja laskea. Nämä muutokset eivät noudata aina logiikan lakeja. On mahdoton ennalta ennustaa osakkeiden hinnan kehitystä. On selvää, että laskun jälkeen seuraa nousu ja päinvastoin.
Aloittelijalle sopiva harjoittelusumma on esimerkiksi 1000 euroa.
Kun suomalaisia tuotantolaitoksia siirtyy ulkomaille, jää ainoaksi mahdollisuudeksemme ostaa näiden yritysten osakkeita ja siten kotiuttaa jonkin verran yrityksen rahoja kotimaahan. Ns. pörssikeinottelu on siten muuttumassa isänmalliseksi toiminnaksi.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Technorati search results for nettipäiväkirja http://pekkajnykanen.blogspot.com 2004-11-27T14:54:19+00:00 780965 60 Locations of visitors to this page