Name:
Location: Espoo, Finland

Saturday, September 03, 2005

Israel

Israel on väkiluvultaan todella pieni maa. Siellä on 6.7 miljoonaa asukasta, joista on arabeja viidesosa. Siten Israel on väestöltään Suomen kokoinen valtio. Maan pinta-ala on 21000 km2. Suomen pinta-ala on 338000 km2 eli 16 kertaa suurempi.
Israelin naapurivaltiossa Egyptissä on 68 miljoonaa ihmistä, Jordaniassa 5 miljoonaa, Syyriassa 16 miljoonaa, Saudi-Arabiassa 22 miljoonaa.
Siten on ihme, että Israel on onnistunut säilyttämään itsenäisyytensä arabimaiden puristuksessa.
Kommentti: Olisiko ratkaisu Israelin ja palestiinalaisten ongelmiin se, että palestiinalaiset saisivat Israelissa kansalaisoikeudet ja heille turvattaisiin tietyt kulttuuriin liittyvät oikeudet. Vai olisiko tällainen ratkaisu Israelille liian vaarallinen sen olemassaolon turvaamiseksi. Tavallaan palestiinalaiset ovat suhteessa Israeliin "juutalaisia" kuten juutalaiset ovat monissa maissa valtaväestöön. Kylläkin sillä erolla, että juutalaiset eivät räjäyttele pommeja Euroopan maissa.

2 Comments:

Blogger Mikko Sandt said...

Kansalaisoikeuksien tarjoaminen tarkoittaisi myös äänestysoikeutta. Palestiinalaiset lisääntyvät vauhdilla, joka johtaisi nopeasti siihen, että Israel lakkaisi olemasta juutalainen valtio. Israel perustettiin nimenomaan juutalaisten, joita on vainottu tuhansia vuosia, turvaksi.

10:12 PM  
Blogger P.Nykanen said...

Ehkä voisi Israel hyväksyä kristityt arabit kansalaisikseen. Miten on, voisiko arabi kääntyä juutalaisuuteen ?

10:20 PM  

Post a Comment

<< Home

Technorati search results for nettipäiväkirja http://pekkajnykanen.blogspot.com 2004-11-27T14:54:19+00:00 780965 60 Locations of visitors to this page