Name:
Location: Espoo, Finland

Tuesday, August 16, 2005

Sosiaaliturva

Uutispäivä Demari kirjoittaa 16.8.05 Anne Metterin tutkimuksesta, jonka mukaan Suomessa valtava määrä köyhiä ihmisiä ei saa heille kuuluvia etuisuuksia. Työntekijöitä on jopa kielletty kertomasta asiakkeilleen heille kuuluvista etuisuuksista.
Demari kirjoittaa: "Se, että köyhät, sairaat tai muutenkin huono-osaiset ihmiset, eivät saa heille kuuluvia etuuksia on vakava pulma. Kysymys on yhteiskunnallisen tasa-arvosta ja syrjäytymisestä."
"Oikeusvaltiossa periaatteena on oltava oikeudenmukaisen kohtelun saaminen silloinkin, kun kansalainen ei jaksa itse taistella oikeuksiensa puolesta."

Arvioni: Tässä on mm potilasjärjestöillä työsarkaa valvomaan jäsentensä etua. Suomessa on varmaan suuri määrä puutteessa olevia ihmisiä, jotka eivät kehtaa mennä "luukulle" kerjäämään apua. Mieluummin vaikka näkevät nälkää. Tämä varmaan on joidenkin rahakirstun vartijoiden mieleen. Kuinka paljon on "vapaana" esimerkiksi mielenterveyspotilaita, joilta täysin puuttuvat heille kuuluvat etuudet. Lait on tehty mutta kuka valvoo niiden toteutumista. Eräitä muita lakeja, kuten liikenneturvaa, valvotaan oikein poliisivoimin, koska ne tuottavat valtiolle tuloja.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Technorati search results for nettipäiväkirja http://pekkajnykanen.blogspot.com 2004-11-27T14:54:19+00:00 780965 60 Locations of visitors to this page