Name:
Location: Espoo, Finland

Saturday, August 27, 2005

Russofobia

Natalia Narochnitsja kertoo venäläisen näkemyksen Venäjän ja sen rajanaapureiden suhteista 23.8.05
Via Johnson's Russia List
Kommentti: Pitkässä selvityksessä ei Suomen nimeä edes mainita, vaikka Suomella ja Venäjällä on pitkä yhteinen raja. Tämä kertoo sen, ettei Venäjä koe sen ja Suomen välillä olevan mitään merkittäviä ongelmia ja maiden välillä vallitsee luottamuksen ilmapiiri. Se kertoo myös, kuinka erinomaisesti tasavallan presidentti Halosen ulkopolitiikka on onnistunut.

3 Comments:

Blogger Mikko Sandt said...

Onnistunut? Se, että Suomella ja Venäjällä on "hyvät välit", ei ole tärkeää. Tärkeämpää olisi kritisoida Venäjän viimeaikaista kehitystä.

5:16 PM  
Blogger P.Nykanen said...

Venäjä saa tarpeeksi kritiikkiä entisistä itäblokin maista, joilla on ehkä tarve purkaa turhautumiaan. Suomen ulkopolitiikassa on tiettyä tyylikkyyttä. Suomen edun mukaista ei ole liian kärkäs Venäjän arvostelu. Mikäpä estää tällaisen kritiikin harrastamisen joissakin kansalaisjärjestöissä, jos tarvetta on. Vapaassa maassa on vapaa sana.

6:56 PM  
Anonymous Anonymous said...

"Suomen edun mukaista ei ole liian kärkäs Venäjän arvostelu." Hohhoijaa. Suomen ulkopolitiikkaa kaikkiin vähänkin problemaattisiin maihin nähden voi vain luonnehtia kuluneella ilmaisulla "hiljaa kuin kusi sukassa". Vai on tämä sitä tiettyä tyylikkyyttä? Näkemyksesi on suoraan 70-luvulta.

2:48 PM  

Post a Comment

<< Home

Technorati search results for nettipäiväkirja http://pekkajnykanen.blogspot.com 2004-11-27T14:54:19+00:00 780965 60 Locations of visitors to this page