Name:
Location: Espoo, Finland

Tuesday, August 16, 2005

Makuelämyksiä

Kokeilin VALION rasvatonta luomumaitoa. Vaikka maitopurkin pakkauspäivä oli neljä päivää aikaisemmin, maistui maito erityisen hyvältä. Rasvattomana se ei nosta elimistön kolesterolitasoa. Sisältää kalsium 120 mg/100 ml eli 1.2 grammaa litrassa. VALIOLTA löytyy muitakin luomutuotteita. Pitääpä kokeilla niitäkin lähinnä maun vuoksi.
Onko lukijoillani kokemuksia näistä luomutuotteista ?

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Luomu on niin monasti pärjännyt huonosti makutesteissä, jossa on testattu sokkona, että koko sana luomu alkaa vaikuttaa suurelta bluffaukselta tai pelkästään voimasanalta, jolla tuotteen hintaa voidaan nostaa muutamalla sentillä.

Mutta, on päivänselvää ainakin sellaisille tuotteille, kuten tomaatti, että tehotuotannossa niiden maku kärsii. Kasvatus tapahtuu pelkillä "ravintoliuoksilla" kasvuturpeessa. Kaupassa näkee liian usein näitä mauttomia tomaatteja, joita ei tunnista tomaatiksi kuin korkeintaan ulkomuodosta ja "etiketistä". Tomaatti on vain yksi esimerkki koko maataloustuotannon tilasta.

Itse uskon terveeseen maatalouteen, jossa perinteinen käy käsi kädessä modernin kanssa. Euroopan ja maailman elintarvikeongelma juontaa tehomaanviljelystä ja ylituotannosta. Kaikkea säätelee talous ja tehokkuus. Toisaalla kuollaan nälkään, toisaalla kaikkea tuotetaan liikaa.

1:42 AM  

Post a Comment

<< Home

Technorati search results for nettipäiväkirja http://pekkajnykanen.blogspot.com 2004-11-27T14:54:19+00:00 780965 60 Locations of visitors to this page