Name:
Location: Espoo, Finland

Wednesday, August 31, 2005

Kielipoliisi

Kielipoliisi tekee todella arvokasta työtä blogisivujen äidinkielen valvomisessa. Hyvä. Hän on eräänlainen äidinkielen maikka.

4 Comments:

Blogger christer sundqvist said...

Kielipoliisin kritiikki kohdistuu summittaisesti löydettyihin kielivirheisiin. Toivoisin, että hän kunnon poliisin tapaan jahtaisi oikeita konnia, eli niitä kielen ammattilaisia, joilla voi olla edellytyksiäkin kirjoittaa virheetöntä, kaunista suomen kieltä. Nyt kun hän käy virkaintoisen kyläpoliisin tapaan lähes kirjoitustaidottomien blogisählääjien kimppuun niin minusta tuntuu tosi pahalta. Toivoisin jonkun lähtevän kielipoliisin sijaan kielidiakonissana poimimaan esiin niitä blogikirjoittajien unohtumattoman hienoja lausahduksia ja rohkaisisi kirjoittajanalkuja elämässä eteenpäin.

Rakastin lausettasi arvostamani ahkera blogikirjoittaja Pekka J Nykänen: "Eli valtakunnassa kaikki hyvin. Lopetetaan eläkepommien paukuttelu."
Tässä on toivon sanomaa. Meillä on Suomessa kaikki hyvin. Ei mitään pommeja tänne, paukkukoon pommit Lontoossa, mutta ei täällä. Enemmän tällaista!

1:21 PM  
Blogger P.Nykanen said...

Christer. Koen kielipoliisin työn kuitenkin rakentavana. Olettaisin hänellä olevan suomenkielen koulutuspohjaa, minkä hän ehkä meille kertoo. Itse olet nähtävästi täysin kaksikielinen ja kirjoitat puhdasta suomea. Minulla on paljon ruotsinkielisiä potilaita Uudeltamaalta ja keskustelemme aina ruotsiksi. Ei tästä kannata tehdä myrskyä vesilasiin.
Vielä kerran, kiitokset palstani kehuista. Olen lukenut laihdutusohjeitasi, joiden osalta kommentoin myöhemmin. Pitää paikkansa, että painoa ei saa alas pelkällä liikunnalla. Dieetissä olisi kuitenkin tärkeää välttää helposti glukoosin muodossa imeytyviä hiilihydraatteja, jotka menevät kuin häkä rasvakudokseen.

2:04 PM  
Blogger Kielipoliisi said...

Christer Sundqvist

Kielipoliisi ponnistelee kaiken aikaa löytääkseen kielellisesti arvokkaita kohtia kommentoitavaksi. Katson työni eräänlaaiseksi helmenkalastajan työksi. Johtavana ajatuksenani on ollut pahimpien mokien rauhaan jättäminen.

Ystävällisin terveisin

- kp

2:54 PM  
Blogger christer sundqvist said...

Osuit oikeaan, äidinkieleni on ruotsi. Jännä juttu sikäli, että puheet pidän mieluusti ruotsin kielellä, mutta kirjoittamiseen tarvitaan suomen kieltä! Rakastan suomen kieltä. Millä muulla kielellä voi tulemalla tulla? Millä muulla kielellä voi hakea lakkaa satamasta kun lakkaa satamasta? Kahlasin aikanaan läpi koko Kalle Päätalon tuotannon enkä samanlaista nautintoa koe lukiessani Strindbergiä, Martinsonia, Rydbergiä.
Ravintoasioista ollaan monta eri mieltä. Itse olen kovin vanhoillinen näissä asioissa, en oikein usko pillereihin, ihmedieetteihin, enemmänkin uskon ravintoasioissa perusasioihin ja maalaisjärkeen. Olet oikeassa helposti sokeristuvien ravintoaineiden vaaroista. Glykeeminen indeksi ja glykeeminen kuorma kannattaa tsekata ravintokirjoista ja ottaa talteen käyttökelpoinen tieto.

3:11 PM  

Post a Comment

<< Home

Technorati search results for nettipäiväkirja http://pekkajnykanen.blogspot.com 2004-11-27T14:54:19+00:00 780965 60 Locations of visitors to this page