Name:
Location: Espoo, Finland

Monday, July 25, 2005

Pyöräretkeni Kittilä-Enontekiö-Muonio 19.-21.7.05

Lähdinpä polkemaan kymmenen vuotta vanhalla Scott-maaastopyörällä 200-250 kilometrin matkalle Kittilästä Ounasjokivartta Hettaan, josta edelleen Muonioon. Varusteena oli ruotsalainen Nallo-teltta, kevyt makuupussi ja Trangia-keitin. Vaihtovaatteiden lisäksi oli sadetakki ja sadehousut. Vaikka matka alkoi helteellä, otin mukaan toppatakin, joka joutui käyttöön Enontekiöllä kun yöllä lämpötila laski teltan ulkopuolella seitsemään asteeseen.
Tie oli päällystetty lähes koko matkalta. Könkään ja Raattaman väliltä puuttui kestopäällyste. Kun valtiovalta yksipuolisella päätöksellä siirsi koko Pallastunturin Kittilästä Muonioon vuonna 2004, voisi valtio pienenä korvauksena rakentaa kestopäällysteen välille Köngäs-Raattama sekä välille Levi-Pokka. Kittilän kunta ja yksityiset yrittäjät ovat tehneet suuria investointeja Kittilän ja erityisesti Levin matkailun kehittämiseen. Valtio voisi hiukan tulla avuksi ja rakentaa kunnon tiet ym. reiteille. Pokan tien kautta saataisiin yhdistettyä Levin ja Saariselän matkailukeskukset ja Levi-Hetta-tie kehittäisi matkailua Ounasjokivartta ylöspäin. Siellä olisi hienot mahdollisuudet harrastaa esimerkiksi " Bed and breakfast"-tyyppistä majoitusta. Ounasjokivarresta löytyy ainakin 300 vuotta vanhaa maanviljelys- ja poronhoitokulttuuria.

Klikkaa alla olevia kuvia, niin näet ne suurennettuina

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Technorati search results for nettipäiväkirja http://pekkajnykanen.blogspot.com 2004-11-27T14:54:19+00:00 780965 60 Locations of visitors to this page