Name:
Location: Espoo, Finland

Sunday, July 31, 2005

Helsingin Sanomat ja terrorismi

Helsingin Sanominen pääkirjoitustoimittaja Erkki Pennanen kirjoittaa tänään 31.7.05 otsikolla "Sairaan terveellistä ruokaa". Hän kritisoi suomalaista terveysvalistusta ja pitää julkista keskustelua eräänlaisena terveysterrorina.

Gummeruksen Tietojätti vuodelta 1989 kertoo sanan terrori tarkoittavan kauhua ja hirmuvaltaa. Sanalla terrorismi sanakirja tarkoittaa vallitsevan järjestelmän horjuttamiseen tähtäävää toimintaa , erityisesti väkivaltaan turvautumalla. Myös hirmuhallintoa, jossa väkivaltaisesti tukahdutetaan kaikenlainen oppositio. Verbi terrorisoida aiheuttaa yleensä väkivaltaan turvautumalla kauhua ja siten hallita alamaisia tai järkyttää vallitsevaa järjestystä.

Suomalaiset tiedotusvälineet ovat viimeisen viiden vuoden ajan kertoneet kansalaisille terveysvalistajien ja erityisesti lääkäreiden olevan terveysterroristeja, kun he jankuttavat potilailleen terveellisten elintapojen tärkeyttä. Tämän jankutuksen seurauksena on suomalaisten elinikä lisääntynyt noin viisi vuotta kolmessakymmenessä vuodessa ja tosiaan ongelmia on tullut erityisesti työeläkeyhtiöille, jotka aikaisemmin pääsivät helpolla, kun ihmiset kuolivat pois ennen eläkeikää. Siinä mielessä terveysvalistus on oikeasti horjuttanut vallitsevaa järjestelmää. Mutta kuka tästä on kärsinyt. Eivät ainakaan potilaat ja tavalliset ihmiset. Kärsijöitä tuntuvat olevan työeläkeyhtiöt sekä valtiovarainministeriö pitämästään metelistä päätellen. Koetaan ongelmaksi se, että suomalaisten elinikä on saavuttanut muiden eurooppalaisten eliniän. Tästä seuraa tietenkin kustannuksia, joita ei oikein haluta maksaa. Mitkä ovat työeläkeyhtöiden suhteet yksityisiin yrityksiin. Onko siellä työeläkerahoille parempaa käyttöä, kuin eläkemenot.

Sana terveysterrorismi on täysin Suomessa keksitty sana. Kuka lie sen on keksinyt. Joka tapauksessa media viljelee sitä innolla. Englanninkielinen kirjallisuus ei sanaa "health terrorism" tunne.
Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimittaja kirjoittaa: " ..alituinen jankuttaminen julkisuudessa suolasta, rasvasta, verenpaineesta ja kolesterolista on eräänlaista terveysterroria."
Että sellaista journalismia. Kertoisiko HS, kenelle tämä "jankuttaminen" on aiheuttanut vahinkoa. Onko peräti kuolemantapauksia tullut ?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Technorati search results for nettipäiväkirja http://pekkajnykanen.blogspot.com 2004-11-27T14:54:19+00:00 780965 60 Locations of visitors to this page