Name:
Location: Espoo, Finland

Saturday, July 30, 2005

Blogit, sanomalehdet ja televisio

Jossakin on väitetty, että blogit vähentäisivät sanomalehtien asemaa. Enpä niin luule olevan vaan päinvastoin blogisivuilla analysoidaan ja keskustellaan sanomalehtien artikkeleista. Parhaimmillaan keskustelu on, kun voidaan tehdä linkki suoraan ko. lehden artikkeliin. Blogit pakottavat journalistit kriittiseen työskentelyyn. Enää ei voi toitottaa norsunluutornista totuudentorvea. Journalistin on varauduttava välillä kovaankiin kritiikkiin, jota voi syntyä blogisivuilla.
Näkisin, että television ohjelmat ovat suurimmassa vaarassa menettää katsojia, kun blogisivujen tarjoama informaatio vahvistuu. Tämä on pelkästään hyvä, koska television tarjonnasta 80-90 % on pelkkää roskaa. Uutisetkin ovat osittain pelletasolla. Esim. paperilakon ja rajavartijoiden lakon aikana ei millään voitu kertoa palkkojen suuruutta euroina.
Sen sijaan radiolle olisi tarjolla uusi kukoistuskausi, jos he laittaisivat ohjelmansa esim. podcastingmuodossa kuunneltavaksi, milloin kuulijalle se parhaiten sopii.
Kun seuraa iltapäivälehtien lööppejä sekä viikkolehtien informaation tarjontaa, tuntuu naurettavalta väite, että lehdissä jutut olisivat tiedon tasoltanta parempia, kuin blogien tarjonta. Suomessakin pitäisi saada yliopistojen huippututkijoita ja huippuopettajia mukaan blogeissa käytävään keskusteluun, jos heillä vain aika sen sallisi.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Technorati search results for nettipäiväkirja http://pekkajnykanen.blogspot.com 2004-11-27T14:54:19+00:00 780965 60 Locations of visitors to this page