Name:
Location: Espoo, Finland

Wednesday, June 15, 2005

Suomen terveydenhuolto

Lasse Pitkäniemi kommentoi blogisivullaan kirjoituksiani Suomen terveydenhuollosta. Hän ei tunnu ymmärtävän, että valtio ja kunnat toimivat verotuksen kautta eräänlaisina vakuutusyhtiöinä, jotka huolehtivat kansalaisten terveyspalveluista parhaan kykynsä mukaan. Amerikkalainen bisneshenkinen tervydenhuolto on tullut tiensä päähän. Siellä haikaillaan Medicare-järjestelmän ulottamista myös alle 65-vuotiaisiin eli toivovat verovaroilla toimivaa järjestelmää. Suomalainen terveydenhoitojärjestelmä on kustannustehokas. Noin puolta pienemmillä kuluilla pystymme pyörittämään nykyistä systeemiä.

Kommentoin Lassen tekstiä tähän tapaan:
"Kiitos huomionosoituksesta blogisivulleni. Kiva, kun syntyy keskustelua. Terveydenhuoltoa ei voida ulkoistaa eli yksityistää, koska kaikki potilaat eivät ole tasa-arvoisia markkinoilla. Sekä aineellisissa että henkisissä resursseissa on ihmisten (potilaiden) välillä valtavia eroja. Verovaroilla ylläpidetty järjestelmä huolehtii näistä heikoimmista lähimmäisistämme. Verovaroilla pyöritetty järjestelmä on non-profit-systeemi. Yksityinen järjestelmä edellyttää sijoitetun pääoman tuottavan 15-20 % koron vuosittain ja tämä lisää kustannuspaineita. Suomessa kuluu tällä hetkellä valtion ja kuntien rahoja 7-8 miljardia euroa vuodessa terveydenhuoltoon. Yksityishenkilöt maksavat suoraan lompakostaan vuosittain 2-3 miljardia euroa, mikä on huomattavan suuri summa verrattuna moniin muihin Euroopan maihin."

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Technorati search results for nettipäiväkirja http://pekkajnykanen.blogspot.com 2004-11-27T14:54:19+00:00 780965 60 Locations of visitors to this page