Name:
Location: Espoo, Finland

Saturday, June 04, 2005

Saako Suomessa työntekijä sairastua ?

Tuntuu oudolta, että Turun Sanomien päätoimittaja Aimo Massinen on ehdottamassa pääkirjoituksessaan 4.6.05 ministeri Karpelalle eroa, koska tämä on joutunut sairauslomalle anemian vuoksi. Lehtitietojen mukaan ministeri Karpelan veren hemoglobiini olisi ollut alle 80.
Kukaan ihminen, mukaan lukien päätoimittaja Massinen, ei kykene normaaliin työhön, jos veren hemoglobiinipitoisuus laskee nopeasta alle 80. Julma, julma on suomalainen työyhteisö. Sudet ulvovat ja koirat ovat saaneet vallan. 1940-luvun alun saksalaisilla keskitysleireillä naiset yrittivät punata poskiaan näyttääkseen terveiltä, työkykyisiltä ja säästyäkseen polttouunilta. Suomalaiset työyhteisöt ovat muuttuneet Orwellin ennustamiksi pakkotyöpaikoiksi, joissa ihminen on jatkuvan kontrollin alla ja perustuslain turvaama vapaa puheoikeus on viety. Moniko on saanut potkut käytettyään tätä EU-kansalaisen perusoikeutta. Yritysten YT-neuvottelut ovat eräänlaisia näytösoikeudenkäyntejä, joissa firmat putsaavat pellolle työntekijöitä, jotka eivät ole onnistuneet riittävästi miellyttämään yrityksen johtoporrasta. YT-neuvotteluissa ammattiyhdistysten edustajat ovat sulassa sovussa yrityksen johdon kanssa lajittelemassa työntekijöitä vuohiin ja lampaisiin. Voi niitä, jotka eivät kuulu ammattiliittoon.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Technorati search results for nettipäiväkirja http://pekkajnykanen.blogspot.com 2004-11-27T14:54:19+00:00 780965 60 Locations of visitors to this page