Name:
Location: Espoo, Finland

Monday, May 30, 2005

Turun Yliopisto

Veli Junttila kirjoittaa Turun Sanomissa 30.5.2005 Turun Yliopiston fysiikan, kemian laitosten sekä lääketieteellisen tiedekunnan vihkiäisistä.
Minullakin oli mahdollisuus saada Turun Yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa vuosina 1968-1969 anatomian, biokemian ja fysiologian opetusta. Nämä opit antoivat hyvän perustan kliinisille jatko-opinnoille Oulun Yliopistossa.
Professoreista Eino Kulonen (lääketieteellinen kemia), Mikko Niemi (anatomia) ja Kaarlo Hartiala (fysiologia) ovat piirtyneet tarkasti muistiin. Muisti on jännä ilmiö. Heidän puhumiaan asioita ei muista, mutta ko. henkilön ääni ja reagointi erilaisiin psykososiaalisiin tilanteisiin muistuu mieleen tarkasti. Mikko Niemi järjesti iltapäivisin filmiesityksiä opiskelijoille. Elokuvista katselimme solujen toimintaa ja muuta lääketieteeseen liittyvää.
Turku oli 60-luvun lopulla vilkas kulttuurikaupunki. Kävin mm. elokuvakerhossa katsomassa vanhoja elokuvia, joista tietenkin Chaplin oli ykkönen. Ravintoloista on jäänyt mieleen hiukan "pahamaineinen" Mosel, jossa järjestettiin saksalaistyyppisiä lauluiltoja.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Voi niitä Moselin muistoja! Kävin siellä nykyisen vaimoni ja hänen opiskelutovereittensa kanssa anno dazumal.Vähän töykeät tarjoilivat kysyivät:"Olutta vai viinaa?"

6:32 PM  

Post a Comment

<< Home

Technorati search results for nettipäiväkirja http://pekkajnykanen.blogspot.com 2004-11-27T14:54:19+00:00 780965 60 Locations of visitors to this page