Name:
Location: Espoo, Finland

Wednesday, May 11, 2005

Freiburg im Breisgau toukokuussa 2005


Huoltoaseman kahvion seinustan kasvit ovat jo kukassa. Kuva on otettu 5 tien varrelta läheltä Karlsruhea.
Kun klikkaat kuvaa, näkyy se suurempana.

Kävimme Maritan kanssa katsomassa Anninaa Freiburg im Breisgaussa toukokuun 2005 alussa. Edellisestä Saksan visiitistä onkin kulunut kymmenkunta vuotta. Huomio kiinnittyi katujen ja talojen puhtauteen. Alkukevät kaunisti ympäristöä. Hintataso on noussut huimasti 80-luvun loppuun verrattuna, jolloin vahvalla suomenmarkalla sai Saksassa elintarvikkeita ja bensiiniä noin puoleen hintaan Suomeen verrattuna. Auton vuokraus viideksi päiväksi maksoi 300 euroa ja tuhannen kilometrin ajo kulutti dieseliä noin 60 euron edestä. Kun junien käyttö Saksassa on kallista, on auton vuokraus hyvä vaihtoehto 2-4 hengen porukalle. Varasimme pienen BMW:n Frankfurtin lentoasemalle Ebookers:n kautta. Hertzin välittämä auto toimi mallikelpoisesti. Autobahnalla liikenne toimi siististi, vaikka autoja meni paikoitellen neljällä kaistalla. Ajaessamme nopeudella 115 km/tunti, painoi autoja vasemmalta jakuvasti ohi. Nopeudella 130-140 alkoi pysyä muun porukan tahdissa. Älyttömiä kaahareita ei näkynyt ja autoilijat huomioivat muun liikenteen kiitettävästi. Moottoriteiden ollessa yksisuuntaisia, vältyttiin ohitukseen liittyviltä vaaratilanteilta.
Freiburgissa katujen nimet oli kirjoitettu niin pienellä, että niitä ei ehtinyt lukea liikkuvasta autosta. Moottoritieltä kaupunkiin tulo ja sieltä poistuminen olivat oma seikkailunsa.
Selvästi Saksa on markkinatalousmaa. Hiukan näkyi merkkejä saksalaisesti nuukuudesta. Esimerkiksi kahden hengen hotellihuoneeseen oli varattu yksi saippua.
Freiburgissa olin aistivinani ranskalaisuuden vaikutusta. Ihmiset olivat ystävällisiä ja kohteliaita. Saksaa puhuttiin hiukan korkeammalla nuotilla ja hiljaisemmalla äänellä kuin Pohjois-Saksassa. Ystävällistä huomioimista pidettiin itsestään selvyytenä.

Posted by Hello

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Technorati search results for nettipäiväkirja http://pekkajnykanen.blogspot.com 2004-11-27T14:54:19+00:00 780965 60 Locations of visitors to this page