Name:
Location: Espoo, Finland

Wednesday, April 06, 2005

Wal-Mart

USA:n suurimmalla työnantajalla, tavarataloketju Wal-Mart:lla on vaikeuksia saada uusille myymälöilleen rakennuslupia, koska yritys maksaa niin huonoja palkkoja, etteivät sen työntekijät tule niillä toimeen ja he joutuvat turvautumaan paikkakunnan sosiaalihuoltoon. Wal-Mart ei maksa työntekijöidensä sairausvakuutusmaksuja eikä työntekijöillä ole niitä itsellään varaa maksaa. Siksi heidän sairauksien hoitonsa siirtyy muiden veronmaksajien vastuulle.
New York Times kirjoittaa aiheesta 6.4.2005.
Wal-Martin kokonaistulot ovat 290 miljardia dollaria ja voittoa se tuottaa 10 miljardia dollaria vuodessa. Suomen koko terveydenhuollon menot ovat noin 10 miljardia euroa vuodessa.
Firma perustelee matalia palkkojaan sillä, että heidän työpaikkoihinsa on enemmän hakijoita, kuin otetaan.
Tästä tulee mieleen, olisiko käyttöä Osmo Soininvaaran negatiiviselle tuloverolle. Siinä tavallaan köyhyyttä jaettaisiin laajemman väestöpohjan kesken.
Via Analysis

Wal-Martin vastuukymyksistä keskustellaan Arnold Klingin blogisivulla.
Meidän on hyvä tietää, mitä USA:n "Onnelassa" puuhataan. Sieltä meidänkin yritysjohtajamme ammentavat tietonsa ja johtamistapansa.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Technorati search results for nettipäiväkirja http://pekkajnykanen.blogspot.com 2004-11-27T14:54:19+00:00 780965 60 Locations of visitors to this page