Name:
Location: Espoo, Finland

Tuesday, April 12, 2005

USA:n terveydenhuolto

USA:ssa käytetään terveydenhuoltoon noin 15 % bruttokansatuotteesta. Suomessa kuluu puolet tästä määrästä. Siitä huolimatta Suomessa eräät tahot valittavat jatkuvasti terveydenhuollon menoista. Minun on vaikea käsittää mihin tämä valitus perustuu. Näkisin siinä kollektiivisen itseään ruokkivan harhan.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Terveydenhuoltomenoja kritisoivat voisivat kertoa, mihinkä he mielummin näkisivät yhteiskunnan kyseiset rahat käyttävän, jos ei terveydenhuoltoon.

5:23 PM  
Anonymous Anonymous said...

Onko hoidon tasosta USA:ssa luotettavia velvityksiä?
O Kiminki

8:18 AM  
Blogger P.Nykanen said...

USA:ssa suunnitellaan ja kokeillaan erityisesti Medicaren rahoille laadun valvontaa. Nythän siellä yksityinen tervydenhuolto pyrkii tutkimaan ja hoitamaan maksukykyistä potilasta mahdollisimaan paljon.
Medicare pyrkii jatkossa maksamaan sairaaloille ja lääkäreille ylimääräisen bonuksen, jos todistettavasti hoito on tuottanut terveyshyötyä. Esim. verenpaine tai diabetes on saatu tasopainoon ja vastaavaa. Vapaan markkinatalouden maassa terveydenhuollon byrokratia syö varoista merkittävän osan ja yo. suunnitelmat ainakin työllistävät lisää virkamiehiä.
Milloin tehdään terveydenhuollon "PISA-tutkimus", niin nähtäisiin, että Suomessa on potilaita hoidettu järkevästi.

3:26 PM  

Post a Comment

<< Home

Technorati search results for nettipäiväkirja http://pekkajnykanen.blogspot.com 2004-11-27T14:54:19+00:00 780965 60 Locations of visitors to this page