Name:
Location: Espoo, Finland

Friday, March 04, 2005

Terveellinen ruokavinkki

Osta K-kaupan Pirkka "Nopea Poronkäristys" tai vastaava valmiiksi leikattu poronliha, joita saa naudanlihan hinnalla. Ota levymäinen käristysliha valkoisesta pakkauskääröstä ulos. Anna se lämmetä huoneenlämmössä noin 10 minuuttia. Leikkaa puukolla lihasta siivuja, jotka voita laittaa sellaisenaan teflonpaistinpannuun. Ylimääräistä rasvaa ei tarvitse lisätä. Suolaa ei lisätä. Levy pidetään kuutosella, kunnes lihansiivut ovat sulaneet ja ruskistuneet. Sen jälkeen kypsytetään 3-4:lla sopivan aikaa. Lopuksi lihat siirretään toisella levyllä olevaan pataan ( esim. kiviposliinia), jossa käristys saa hautua ykkösellä.
Poronliha on riistankaltainen ruoka-aine. Kannattaa siitä nauttia niin kauan kuin meiltä löytyy ahkeria poromiehiä huolehtimaan porokarjasta.
Poronlihaa voi tilata myös suoraan tuottajalta, esimerkiksi Kittilän Raattamasta:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Technorati search results for nettipäiväkirja http://pekkajnykanen.blogspot.com 2004-11-27T14:54:19+00:00 780965 60 Locations of visitors to this page