Name:
Location: Espoo, Finland

Saturday, February 19, 2005

Uskonnollisten lahkojen toiminnasta

Suomessa toimii lukuisa joukko uskonnollisia yhdistyksiä. Viime aikoina perheemme on ollut erään Jehovan todistajan hyökkäyksen kohteena. On aika mielenkiintoinen ilmiö, että sallimme uskonnon nimissä tapahtuvaa häirintää. Oma perheeni on ollut kyseessä olevan henkilön "listoilla" noin 15 vuoden ajan. Viime aikoina hän on ottanut yhteyttä kolme kertaa kahden viikon sisällä. Olen tullut siihen tulokseen, että ko. henkilö on avun tarpeessa, mutta miten auttaa, jos sairaudentunto puuttuu. Olen häntä kehoittanut ottamaaan yhteyttä Kanta-Espoon seurakunnan pastoriin ja keskustelemaan asioistaan tai menemään seurakunnan keskustelupiiriin. Hän kertoi, ettei ole niistä kiinnostunut. Minun on hyvin vaikea lyödä luuria tällaisen ihmisen korvaan, koska hän on tavallaan uskontonsa uhri ja ehkä löytäisi apua järjestöstä "Uskontojen uhrien tuki ry." Uskontojen uhrien kotisivulta voi lukea taustatietoja Jehovan todistajien toiminnasta.
Mm. Jehovan todistajista eronneet saavat raakaa henkistä kohtelua osakseen.
Alla oleva teksti on Uskontojen uhrien kotisivulta.

Eroavan ja erotetun kohtalo

"Jehovan todistajien keskuudessä jäsenkunnan vaihtuvuus on suhteellisen suurta. Ulkopuolisen on vaikea käsittää sitä traumaa, jonka Jehovan todistajista eroaminen/erottaminen aiheuttaa. Jehovan todistajista erottaminen merkitsee erotetulle sitä, että Jehovan todistajat katkaisevat kaikki siteensä erotettuun henkilöön. Erotettuja ei saa edes tervehtiä. Tämä koskee myös sukulaisia, usein myös perheen jäseniä. Usein erottaminen merkitsee erotetulle henkilölle sitä, että hän menettää kaikki ystävänsä ja myös sukulaisensa, jos he ovat Jehovan todistajia. Jehovan todistajia kannustetaan valitsemaan ystävikseen vain toisia Jehovan todistajia ja pitämään ulkopuolisia "huonona seurana". Kun joku yksilö lähtee tai pakotetaan lähtemään todistajista hän jää usein täysin yksin.

Jehovan todistajat erottavat jäseniään esimerkiksi seuraavista syistä: Jehovan todistajien oppien kritisoiminen, esiaviolliset ja avioliiton ulkopuoliset sukupuolisuhteet, uudelleen avioituminen (joissain tapauksissa), verensiirron ottaminen ja veren luovuttaminen, alkoholismi, tupakointi, homoseksuaalisuus ja pyhäpäivien vietto (joulu, syntymäpäivät, äitienpäivä jne.).

Liikkeestä eronneita koskevat samat säännöt kuin erotettuja. Niinpä Jehovan todistajista ei voi lähteä kunniakkaasti. Erottaminen onkin tehokas keino pitää Jehovan todistajat Jehovan todistajina. "

Minusta Jehovan todistajien toiminnassa on niin paljon kielteisiä piirteitä, että suojelupoliisin pitäisi tehdä selvityksiä erityisesti heidän rahankeräyksestään ja siitä kuinka paljon he onnistuvat saamaan vanhuksilta testamentteja taivasosuuksia myydessään. Liikkeen jäsenten aggressiivinen tunkeutuminen ihmisten koteihin ei sovi suomalaiseen elämäntyyliin.

Jos joku henkilö joutuu Jehovan todistajien tai vastaavien uskonnollisten järjestöjen painostuksen kohteeksi, on hänellä varmaan mahdollisuus hakea oikeusteitse ko. henkilöä koskeva lähestymiskielto, jos ystävällisemmät puheet eivät tehoa.
Oheisena MOT-ohjelma 20.11.2000 "Rahat vai henki "
0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Technorati search results for nettipäiväkirja http://pekkajnykanen.blogspot.com 2004-11-27T14:54:19+00:00 780965 60 Locations of visitors to this page